Konfigurera e-postkonto - Outlook (2002/2003)

För att inställningarna skall fungera korrekt måste du ha Service Pack 2 installerat. I menyn Hjälp-->Om Microsoft Outlook framgår om du har Service Pack 2 installerat eller ej.
Kontakta din datorsupport eller datorleverantör om du behöver installationshjälp.

0

1. I programmet, välj Verktyg och därefter E-postkonton.

0

2. Välj Visa eller ändra befintliga e-postkonton om du vill kontrollera eller ändra inställningar på ett tidigare konfigurerat konto. Klicka på Nästa.

0

3. Markera det konto som skall administreras och klicka på Ändra.
Vill du ta bort kontot ur e-postprogrammet, markera kontot och klicka på Ta bort.

0

4. Kontrollera att uppgifterna är:

E-postadress: Kontrollera att din e-postadress står här och att den är rätt stavad.
Namn: Här skall ditt för- och efternamn stå.
Server inkommande e-post: getpost.iz.se
Server utgående e-post: sendpost.iz.se
Användarnamn: Här skall du skriva användarnamnet som står på din värdehandling.
Lösenord: Här skall du skriva lösenordet som står på din värdehandling.
Logga in med säker lösenordsautentisering ska ej vara ibockat.

Klicka på Fler inställningar.

0

5. I fliken Allmänt, fyll i valfritt namn på kontot.

Klicka på fliken Utgående server.

0

6. Fliken Utgående server, bocka i Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering
Bocka i Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post.

Klicka på fliken Anslutning.

0

7. Fliken Anslutning:
För bredband, välj Anslut via det lokala nätverket (LAN).
För uppringt internet, välj Anslut via telefonlinjen.

Klicka på fliken Avancerat.

0

8. Klicka på fliken Avancerat. Bocka för rutan Servern kräver en krypterad anslutning (SSL). Utgående e-post (SMTP), ändra port till 465.
Inkommande e-post (POP3) ska vara 110 och det ska inte vara ibockat för krypterad anslutning (SSL). Klicka på OK.

Om du har e-post via någon annan leverantör kontaktar du dem för att få hjälp med att skicka e-post krypterat.

9. Klicka på Nästa.

10. Klicka på Slutför.